#3 : Gua Jatuh..

Part 1 : #1 : Gua Jatuh..
Part 2 : #2 : Gua Jatuh..

Kami semakin rapat , Kata hati : "Ya Allah adakah ini perasaan yang kau berikan kepada ku"


Masa terus berlalu , Minggu final exam bermula ,

Gua tengok teman belajar semakin tekun untuk study , masing masing mengabai dunia berfacebook , dunia pes , dunia berseronok dan sebagainya . Gua time exam selalu lepak di library . biasa la gua kan bajet dekan lepak di library la berada di dunia gua sendiri .

Sepanjang gua berada di library , gua mesej dekat gadis itu .

hi kamu , saya berada di library ni .
huh? awalnya kamu pi library , lajinyaa . baru pukul 9. 
duduk bilik tak boleh study ah , nak join study . boleh ajar saya math?
okay , nanti na . kalau dah sampai nanti saya msej kamu. 
okay kamu :)

okay .

Masa first meet up dekat library , gua ingat gadis itu tak datang . Ajak teman gua study math sekali , tengok sekali , msj masuk .


Mana kamu , saya di tingkat 3 ini .
eh ? fezal dekat tingkat 2 ini . La , kamu dah smpai ke . orang dah letak barang ni , malas la naik atas . 
Eee . okay , duduk situ diam diam .


kemudian .

Dea datang , hati gua memang berdebar debar . tapi gua sentiasa bajet cool .

eh hi , duduk laa . 

Gua tengok je dea , sambil dengar dea merungut merungut , dalam hati gua kata comel orangnya .

Sepanjang first jumpe di library , kami memang tak banyak cakap . just study sahaja , hanya sesekali bertanya . Mungkin malu sebab teman gua ada disitu .



Pada hari kedua kami berjumpe di libary semula ,

Hanya gua dengan dea sahaja .

Okay , kali ini kami banyak share pendapat mengenai life , masing masing . Tapi kami share hanya melalui ketas , nama pon library . dilarang untuk bersembang . Yea dok ?




Iyea , gua masih simpan lagi kertas ini .

Kadang kadang gua teringat balik kenangan kami semasa di library ini . Ya Tuhan , adakah ini petanda gua dah jatuh kepadanya .

Setelah beberapa hari exam telah berlangsung , gua masih berada di sini masih ada paper untuk dijawab . Gadis itu telah selesai examnya , katanya dea nak berangkat pulang ke kg halamannya .

Sebelum dea pergi , kami berjumpaaaa dan dea meninggalkan pesanan ...


bersambung

4 comments:

MN said...

rasa macam baca cerpen pulak dah ;)

Anis Mohd said...

makin menarik..
seronok nak tau endingnya

suezen said...

woohoooooo!!!!

Kathy Rospin said...

ini org klu kena komen d blog xpndai mau membalas. LOL