Kalau Jepun boleh jual kereta buatan mereka RM30,000 sahaja di Jepun, patutnya Malaysia boleh jual dengan harga lebih murah untuk Proton di Malaysia

Hi semua .

"Berapa Jepun jual kereta tempatan mereka (Toyota & Honda) kepada rakyat Jepun?". Rakan kami memberitahu, setakat Honda di Jepun, ianya dijual sekitar RM30,000 sahaja (selepas di'convert kepada duit Malaysia).

Kos hidup di Jepun sangat tinggi, tapi pendapatan di Jepun juga amat tinggi. Kalau setakat nak beli iPhone tu, hanya 1/3 gaji sahaja dari gaji basic sebulan. Kalau di Malaysia? Tak ramai yang mampu sampai perlu kumpul berbulan-bulan baru mampu beli.


Klik bawah ini . untuk baca lebih lanjut .Ini antara yang comment yang diberi oleh pengguna mengenai perdebatan ini .
Pssst! Buka mata, buka hati. Ini bukan soal politik, tapi ini soal kehidupan dan masa depan anak cucu kita nanti. Tidak kiralah siapa pun yang memerintah Malaysia, berikanlah masa depan yang lebih cerah untuk generasi yang akan datang. Ini belum cerita soal harga tanah lagi. Fuh! Berfikirlah panjang lagi dengan lebih terbuka. Jangan sempitkan otak sikit-sikit politik, sikit-sikit politik. Heh!

notakaki : bagaimana pendapat anda semua ?

No comments: