SURAT KEPADA CIKGU .

kehadapan pendidik pendidik gua ,

Kepada cikgu tingkatan 3 ,

Masa hari kad laporan , "anak encik mungkin tidak akan lulus PMR kalau result macam ini , saya sebagai pendidik dah cuba sebaik mungkin untuk bantu anak encik sekarang terserah kepada anak encik kalau dia nak lulus PMR ini"

Notakaki : dari fail , lulus dengan cemerlang .


Kepada cikgu tingkatan 5 ,

Cikgu tengok kamu , result ini tak berubah dari awal tahun masuk . kalau trial kamu macam ini macam mana nak bawak SPM ? takda masa depan ke ?

Notakaki : dari loser , jadi pelajar terbaik aliran sastera .


Kepada cikgu tingkatan 6 ,

Waktu dalam class fezal selalu buat bising dalam class , cuba tumpu perhatian asyik bersembang je . Time result diumumkan "kalau awak tak main main mesti result awak lebih bagus dari result sekarang"

Notakaki : dari anggap budak takda harapan , tak target . Jadi pelajar lelaki terbaik pra-u di sekolah gua .


Walaupun kata kata pedas dari pendidik gua , gua tetap bangga berjaya sampai ke menara gading . Sekarang gua budak uni , degree on BBA !

Selamat hari guru , 16 Mei 2011 .

Notakaki : bukan entry menunjuk , kata kata seorang guru membawa kita berjaya mengubah sesuatu perkara .

5 comments:

fadzioriq said...

betul2~tp aku xpenah lah jd student terbaik suma~hehe

nurain said...

wah..gewd student la die!thanks kepada cikgu cikgi~

*angelfromthedark~ said...

fuyooo..best student..

syakey said...

hebat ah, plaja terbaikkk


;D

http://apiqputraspeech.blogspot.com/ said...

perkataan "gua-lu" tidak sesuai digunakan kerna bahasa kita menunjukkn ketinggian akhlak dan intelektual seseorang