KATA KATA SEMANGAT .

Hi semua .

Aku tertarik dengan kata kata seseorang pembaca ini , Amierah Nabillah .

Baca la .

assalamualaikum :) saya tak berapa tahu keseluruhan kisah ni, tapi saya dapat faham generally apa yang kamu sampaikan. hmm, saya pun pernah kena mcm ni, dua kali. first time kena, rasa geram, bengang, semua ada. but then, slowly, saya kuatkan diri untuk move on. bila saya dah kuat & bangkit semula, saya terjumpa pulak dengan this second guy. semua dah elok for quite some time, in fact, i felt like it was the best relationshop ever, tapi tiba2 dia nak break up jugak, atas sebab2 tertentu. sedih sangat sebab saya ingat the second one memang untuk saya, tapi Allah tak izinkan juga. lepas dah lalui dua break up, memang selalu dalam state of denial, tapi akhirnya, saya menurut untuk mengikut saranan untuk berfikir hikmahnya. cuba fikir, kenapa Allah tak teruskan kamu dua? mesti ada sebabnya. sebabnya simple, dia mungkin bukan yang terbaik untuk kamu. kalau kamu ikhlas menjaga hati perempuan, insyaAllah, Allah akan beri kamu perempuan yang setanding untuk kamu. kenapa Allah putuskan sekarang? sebab Allah nak pelihara kamu. bayangkan, si dia buat kamu macam ni bila kamu berdua dah berkahwin & dah ada anak. lagi sedih kan? dalam banyak cara, Allah sedang memelihara kamu. Allah sayang kamu :) fikirkan hikmahnya & kuatkan semangat untuk bangkit sepenuhnya. insyaAllah, ada seseorang di luar sana yang betul2 untuk kamu :) jangan berputus asa ok :)


Betul juga apa yang diperkatakan , cinta paling agung berlandaskan cinta kepada-Nya . Mungkin hikmahnya tuhan menduga aku bergini .

Sejujurnya aku penat nak move on , serius ini hakikat . Bukan senang , betul kata pujangga cinta "cinta bagai nak rak , endingnya macam tu juga"


Notakaki : chill sahaja . Tak payah nak kata gua burukan lu , tak perlu .

3 comments:

Aimi Rosli said...

ok, semoga tabah.

Sastraboy Suhadi said...

Bismillahirrahmanirrahim..

Ewah.. dengan nama Tuhan kita mulakan ya. Ha ha.

Beginilah, pertama-tama, macam mana nak buat benda alah Nuffnang yang bertenggek belah kanan tu eh?

Yang kedua. Aku follow blog kau ni dari mula. Time-time follower kecik ya amat. Sampai riban-riban gini. Aku perasan kau struggle kumpul duit untuk pinang [bekas] Makwe kau. Dan kau memang kaya gak aa. Maksud aku, income boleh tahan kot. 10000 kali ganda banding aku.

Ha, memandangkan Makwe sudah menjadi bekas Makwe, silalah guna duit tu untuk benda lain. Bagi mak lu buat akaun tabung haji ke misalannya.

Tapi kan bro. Yang bab kedua ni, di apply, jika niat kau memang nak pinang Bekas Makwe kau tu dengan duit Nuffy kau. Kalau tidak. Aku tarik balik aa.

Keh keh. Stay strong bro. You can do it. Sebab tu Allah bagi kau rasa. Kalau tidak, idakler Dia nak kau try test. Dia tau kau Power. Struggle lebih sikit!

Amierah Nabillah said...

:')