TUTORIAL : SAVE ENERGY UNTUK BLOG

Apa itu save energy ,

The standby engine is a project developed to reduce power consumption, when generating and displaying a website, without changing user experience while using the website . This is done by covering the site in a stationary, black color, which hides visual effects making the visitor's computer use less energy generating and displaying these .

Bunyi macam cool kan save energy ini .

contoh ,



page blog gua selepas seminit di tinggal , jadi lebih kurang macam ni la .

cara cara ,

1 . Pergi website onlineleaf .
2 . Copy code dekat website tu , java script .
3 . Pergi blog , design , add gadget belah kanan ambek HTLM / java script save code tadi .
4 . Masuk blog korang biarkan selama seminit dan tgk hasilnya sperti diatas .

kelebihan ,

1 . code tak panjang cuma plagiat sahaja .
2 . nampak cm cool , tiba tiba terpadam sendiri .

notakaki : selamat mencuba .

18 comments:

lassiegewdix said...

yup !
memang cool :)

tapi kadang2 cm semak gakk aww .
tsk . apalah perasaan ni .

Mohd Ridhuan said...

nanti aku nak try...

fezaL Mohd said...

lassie : best apa haha , cool cool sudah !

ridhuan : ok try la , senang je .

ierayahaya said...

dah buat and mmg cool.. haha...

RAMEN the super mario said...

macam best

fezaL Mohd said...

iera : goodd , cool kn !

ramen : mmg best haha

nurul afiqah samsuddin said...

cool ! thx c:

fezaL Mohd said...

fiqa : haha coolll !

CekLa said...

dah buat dah! best!

fezaL Mohd said...

cekla : good !

kAziShA said...

done !hehh thanks :)

ARC™ said...

err ape bende xde tujuan nih?

Mat Pintu said...

salam kenal;

ooooooo...patut la slama ni gua msuk blog org tiba2 jd mcm half-blakout..huhu.

Aimi Amira said...

cool ? macam bagi suspen orang pun ada juga.

WaniiAsri said...

mintak permission to copy this :)

an_Nur said...

nak buat!~ wah. cool ah. tq for da info..... ;)

eKin said...

thengss bebanyak...dh lame cari2 bnde nie...jmpe gak akhirnyer...haha..xD

Vy Nin said...

terima kasih! nak buat biar mata tak silau :)